Zencefil Çayı: Nezle, grip nedeniyle yaşanan öksürükler için zencefil çayı kullanabilirsiniz. 2-3 santimlik bir zencefili rendeleyerek bir bardak sıcak suya atın ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 bardak içebilirsiniz. Çok soğuk havadan eve geldiğinizde içinizi ısıtması için zencefil çayına tarçın ilave edebilirsiniz.
Nane Çayı: Geleneksel olarak kullanılan “nane limon çayı” soğuk algınlığı tedavisinde ve öksürüğe karşı en etkili bitkisel çaylardan biridir. Bu karışımın etkisini arttırmak için naneyle eşit miktarda civanperçemi ve bir miktarda bal ekleyebilirsiniz.
Adaçayı: Toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlayan adaçayı aynı zamanda kuru öksürüğe karşı boğazı yumuşatmak içinde kullanılabilir. Eğer boğaz ağrınız varsa adaçayını demledikten sonra soğutun ve bir kaç damla limon ekleyerek gargara suyu olarak kullanın. İltihaplanmaları geçirici özelliği ile bir süre sonra ağrıları hafifletecektir.
Bal: Bazı çaylar doğal olarak tatlıdır ve içmesi kolaydır. Ancak bazılarının tadı acı gelebilir. Öksürüğe karşı hazırladığınız çaylarda tatlandırıcı olarak bal kullanabilirsiniz. Bal aynı zamanda kuru öksürük nedeniyle tahriş olan boğazınızı yumuşatır ve kaşınma duygusunu alır. Bir bardak çay için bir çay kaşığı bal yeterlidir. Varsa organik bal kullanmanız daha iyi bir seçim olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder