26 Şubat 2015 Perşembe

Hibiskus Çayının Faydaları


Hibiskus çayı genellikle Jamaika , Meksika, Orta ve Güney Amerika da yetişir. Hibiskus latince bir kelime olup, bedene şifa veren, ve vücudu ferahlatan anlamına gelmektedir.Ülkemiz de pek az kişi tarafından bilinen bu bitkinin faydaları saymakla bitmeyecek türden. Özellikle de zayıflama üzerinde çok büyük etkisi vardır.



Hibiskus içerdiği zengin magnezyumdan ve de malik asitten dolayı güçlü bir laksatiftir. Bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında oldukça etkilidir.

Hibiskus bir demir deposudur, toprağın içerisinde bulunan demiri ve magnezyumu  emer ve bünyesinde depolar. Birkaç yıl sonra yetiştiği toprakta demir ve magnezyum kalmaz. Demiri azalmış veya tükenmek üzere olan toprakta yetişen hibiskus bitkisinin tıbbi amaçlı kullanılmasından pek fayda sağlanmaz. Bu konuda dikkatli alınmalıdır.

Habiskus bitkisinin faydalarından bahsedelim birazda;

*Yaşlanmayı geciktirir ve bedendeki ve ciltteki ölü hücreleri yeniler.
*Hibiskus iyi kolesterolü yükseltir, kötü kolesterol oranını düşürür.
*Kireçlenmeyi önleyicidir.
*Böbrek iltihabına iyi gelir.
*Soğuk algınlığında veya ateş düşürücü olarak yardımcı olur.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir. 
*C vitamini deposudur.
*Bağırsakları ve sinirim sistemini çalıştırır metabolizmayı hızlandırarak zayıflama da yardımcı olur.
*Damar sertliğine iyi gelir. 
*Akciğer kanserini önler ve yardımcı olur.

Hibiskus çayının zararları ve yan etkileri nelerdir?

Anemi kansızlık hastalığı olan kişilerde anemi tedavisi uygulaması yapılıyor ise hibiskus çayı demir emilimini engellediği için hibiskus kürünün yapılması, anemi tedavisini etkisizleştirebilir.O yüzden böyle bir sorunu olanların dikkatli tüketilmesi önerilir. Hamilelerin ve emziren bayanların kullanmaması gerekir.Düzenli ilaç kullanan kişilerinde doktora danışmadan içmemesi gerekir.

Çay tarifi;

2 Çay kaşığı Habiskus çayı
400ml su
İsteğe bağlı olarak bir tutam tarçın 
1 çay kaşığı limon

Kaynayan suya 2 çay kaşığı habiskus çayını ekledikten sonra demlenmesini bekleyin fazla demlerseniz de acılaşabilir. İsteğe bağlı olarak da içine tarçın ve limon ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: