Hibiskus çayının faydaları?
Hibiskus çiçeği çayı düzenli şekilde kullanıldığı zaman, içerdiği flavonoid maddelerinin faydaları hissedilmeye başlıyor. Bu maddeler vücudu zararlı bileşiklerden, ağır metallerden, toksin ve metabolizma ayrışma ürünlerininden kurtarır. Aynı zamanda, önemli ölçüde, karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını iyileştirecektir.
• Kan damarlarının duvarlarını güçlendirir
• Düşük yoğunluklu kolesterol tabakasını eritir
• Vücudu aşırı yağlanmadan temizler
• Bağırsakları temizler
• Kabızlığı iyileştirir
• Bağırsak parazitlerinden kurtarır
• Yüksek tansiyonu düşürür
• Kalbe iyi gelir
• Bağışıklığı güçlendirir
• Damla (gut) hastalığında kullanılır
• Böbrek taşlarına ve tuzlarını eritir
• Sarhoşluğa iyi gelir
• Düşük yoğunluklu kolesterol tabakasını eritir
• Vücudu aşırı yağlanmadan temizler
• Bağırsakları temizler
• Kabızlığı iyileştirir
• Bağırsak parazitlerinden kurtarır
• Yüksek tansiyonu düşürür
• Kalbe iyi gelir
• Bağışıklığı güçlendirir
• Damla (gut) hastalığında kullanılır
• Böbrek taşlarına ve tuzlarını eritir
• Sarhoşluğa iyi gelir
Hibiskus çayı nasıl yapılır?
2 çay kaşı kuru hibiskus çiçeği bir bardak suda 3-5 dakika kaynayarak demlenir. Çayın rengi açik kırmızı olacaktır. Daha sonra süzerek sıcak ve ya soğuk olarak içilir. İçmeden önce içine şeker de koyabilirsiniz. Hibiskus yaprağı C vitamini ile zengin olduğu için sizi virüslü enfeksiyonlara karşı korur. Yumuşamış yaprakları yemeklerde değerlendire bilirsiniz. Soğuk çay da aynı şekilde hazırlanır.
Hibiskus çayının zararları ve yan etkileri?
Mide asitleri yüksek olan insanlar, gastrit ve mide ülseri olan insanların kullanmamalıdır. Bir yaşa kadar bebeklere de tavsiye edilmiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder