15 Aralık 2016 Perşembe

Tiriliçe Tarifi









MALZEMELER;


Keki İçin;
- 5 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Sütlü şerbet için:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 300 ml krema
- 2 yemek kaşığı süt tozu

Karamel için:
- 5 yemek kaşığı şeker
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI;

– Kek için yumurta ve şeker çırpılır
– Yağ, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır
– Un ve irmikte eklenip yağlanmış fırın kabına tiriliçe tatlısının hamuru dökülür
– 180 derece fırına atılıp pişirilir( 30-35 dakika)
– Süt kreması için süt, krema ve süt tozu köpürene kadar çırpılır
– Şekerde eklenip eriyene kadar karıştırılır
– Karameli için şeker tavaya alınıp rengi değişene kadar karıştırılır
– Margarin, vanilya ve krema da eklenip kıvamını alana kadar pişirilir
– Kek dilimlenir ve sütlü şerbet üzerine dökülür
– Şerbeti çeken kekin üstü karamel ile kaplanıp 1 gece dolapta dinlendirilir
– Dolapta kıvamını alan tiriliçe tatlısı servise hazır
– Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: