26 Şubat 2015 Perşembe

Biberiye (Kuş Dili) Nedir ve Faydaları Nelerdir? Biberiye Nasıl Kullanılır?


Biberiye kokulu bir Akdeniz bitkisi, Kuşdili olarak da bilinir ismi, mis gibi kokar. Yetiştirmek isterseniz evde saksılarda bile yetişir. Faydaları ise saymakla bitmez..

Biberiye her dönem yeşil kalan bir bitkidir. Koyu yeşil renkteki diken görünümlü yapraklarıyla bilinen biberiye özellikle et yemeklerinde bolca tercih edilir. Biberiyenin hafızayı kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Kas ağrılarını rahatlatır ve sinir sistemini harekete geçirir. ayrıca sindirim sorunları için de kullanılır. Böbrek sorunu çekenlerde idrar sıklığını arttırır ve böbreklerin çalışmasını tetikler.

Sinirleri yatıştırıcı etkisinin yanı sıra tansiyonu düşürdüğü, ağrıyı azalttığı ve stresi ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Kötü huylu hücrelere karşı vücudu koruduğu bilindiği için kanser hastalarının kullanması onların yararına olacaktır. Güçlü antioksidan özelliğine sahip olduğu için hücreleri işgal eden zararlı kimyasalları etkisiz hale getirir ve güçlü yapısıyla bakterileri de öldüren biberiye özellikle sindirim sistemini korumada çok etkilidir.



Biberiye Çayı, Biberiye Çayı Nasıl Demlenir ve Biberiye Çayının Faydaları

2 çay kaşığı ince kıyılmış biberiye 1 bardak kaynar suyla haşlanır ve 10 dk demlendikten sonra süzülerek içilir. Günlük olarak 2-3 bardak içilebilir.






Migren Tedavisi için Biberiye Çayı: Günde 5-6 fincan biberiye çayı 25 gün boyunca içilirse, baş ağrılarınıza ve migreninize bir daha gelmemek üzere elveda diyebilirsiniz.

Biberiye Çayının Faydaları: Biberiye çayı, yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bir çaydır, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı yardımcı olur. Bu sebeple son dönemde popüler bitkisel zayıflama ürünlerinin içinde biberiye bitkisi eksik olmuyor.


Biberiye çayı ve Sindirim sistemi: Sindirim sistemi mide barsak kanalı bezlerini daha fazla çalışması için uyararak bu bölgede oluşan krampları çözer. Dolayısıyla sindirim bozukluğu, gazlanma ve mide-barsak tembelliğinde biberiye çayı çok faydalıdır.

Uykusuzluk için Biberiye Çayı: Geceleri uyumadan önce 1-2 fincan biberiye çayı içerseniz çok rahat bir uyku geçirirsiniz.

Baş ağrısı için: Başınız ağrıdığı zaman alın bölgenize biberiye yağı ile masaj yaparsanız baş ağrınız azalır yada kaybolur.

Gut Hastalığı tedavisi: Gut hastalığından dolayı kandaki ürik asit miktarı yükselir. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek kandaki ürik asit seviyesini normale yaklaştırır.

Vücut Kireçlenmesi Tedavisi: Biberiye yağı kireçlenen bölgeye günde 3 defa masaj yapılarak yedirilirse 1 hafta içinde kireçlenen bölge iyileşmeye başlar.

Deri Hastalıklarında Biberiye Yağı: Deri hastalıklarında yaraların daha çabuk iyileşmesinde ve derinin kendini çok hızlı şekilde onarmasına yardımcı olmaktadır.

Vücut Morarması: Kaza yada çarpma sonucu oluşan morluklar için biberiye yağı ile o bölgeye masaj yapılırsa 2 saat içinde morluk kaybolmaya başlar.

Biberiye Çayı İçerken Dikkat Edin; Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.


Biberiye Çayının Zararları: Hamilelik süresince kullanılmaz. Fazla miktarda (günde 10 fincan) fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir. Her şeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ender olarak bazı vakalarda bitkiyle temas eden kişilerin alerji oldukları rapor edilmiştir. Bunun özellikle bitkinin ticari anlamda üretimiyle uğraşan kişilerde daha fazla görüldüğü bildirilmiştir.

Hiç yorum yok: