2 Ocak 2017 Pazartesi

Fesleğen ve Mozzarellalı Tavuk Dolması


Malzemeler;
  • 2 Tavuk göğsü
  • Dilimlenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri 
  • Dilimlenmiş,domates
  • Fesleğen yaprakları
  • 2 çay kaşığı  baharat
  • Tuz 
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:


  1. Tavuk göğüslerini bir tahta üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak kullanarak, tavuk göğsü boyunca yarıklar kesin, yaklaşık 3 / 4'lük bölümünü kesin.
  2. Tavuk göğsünüzün büyüklüğüne bağlı olarak, tavuk göğsü başına yaklaşık 6 ile 8 kesik olacaktır.
  3. Her yarık bir parça mozzarella peyniri, yarım  domates ve fesleğen yaprağıyla doldurulur.
  4. Tavuk göğüslerini yapışmaz fırın kabına veya yağlı kağıt kaplanmış bir fırın kabına yerleştirin.
  5. Her bir tavuk göğsünü zeytinyağıyla fırçalayın.
  6. Her tavuk göğsüne tuz, biber ve baharat serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik bir fırında 40 dakika  kadar pişirin.

Hiç yorum yok: