29 Ocak 2017 Pazar

TAHİNLİ KEMALPAŞA TATLISI




MALZEMELERİ:

4 tatli kasigi tuzsuz tere yagi
1 tatli kasigi karbonot
2 yumurta
1 bucuk cup un(uc caybardagi)
serbeti icin
2 su bardagi seker
2 su bardagi soguk su
biraz limon danlasi

Üzeri için:

biraz dovulmus ceviz ve tahin

YAPILIŞI:

Önce likle  firininizi  350 ( yani 180 dereceye) ayarlayip istallim.Karbonoti  yumurtayi ve loru karistirin ve tereyagini mixer ile  karistirdiktan sonra unu ilave edin ve hamuru kulak memesi kıvamına getirip ceviz buyuklugunde alip yaglanmis tepsiye koyun. Kizgin firinda 25-30 dakika kadar pişirin cikarttikdan sonra onceden hazırlanmış iki bardak seker ve iki bardak soguk su ile birkac limon damlali surubuna atin  ve bunlari  yarim saat kadar surubun icersinde bekletin cikarttiktan sonra uzerine dovulmus ceviz ve tahin ile servis yapin. 


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: