YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
TAHİNLİ KEMALPAŞA TATLISI
MALZEMELERİ:
4 tatli kasigi tuzsuz tere yagi
1 tatli kasigi karbonot
2 yumurta
1 bucuk cup un(uc caybardagi)
serbeti icin
2 su bardagi seker
2 su bardagi soguk su
biraz limon danlasi
Üzeri için:
biraz dovulmus ceviz ve tahin
YAPILIŞI:
Önce likle firininizi 350 ( yani 180 dereceye) ayarlayip istallim.Karbonoti yumurtayi ve loru karistirin ve tereyagini mixer ile karistirdiktan sonra unu ilave edin ve hamuru kulak memesi kıvamına getirip ceviz buyuklugunde alip yaglanmis tepsiye koyun. Kizgin firinda 25-30 dakika kadar pişirin cikarttikdan sonra onceden hazırlanmış iki bardak seker ve iki bardak soguk su ile birkac limon damlali surubuna atin ve bunlari yarim saat kadar surubun icersinde bekletin cikarttiktan sonra uzerine dovulmus ceviz ve tahin ile servis yapin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder