31 Ekim 2016 Pazartesi

Avakado Yaprağı, Avakado Çayı ve Faydaları


Avakadonun meyvesi kadar yapraklarının da birçok faydası vardır. Böbrek taşı ve iltihaplarında, Safrakesesi taşında, Böbrek ağrıları ve yetmezliğinde İdrar yolları iltihaplarında, Prostat büyümesi ve iltihaplarında, Mide ülseri ve gastritte, Onikiparmak bağırsağı ülserinde, Basur kanamalarında kullanılır. Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttır. Antioksidantlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler. Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır. Bol miktarda E vitamini de içerir. Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir. Kadınlar açısından çok gereklidir.

Böbrek taşlarını düşürmek için avakado yaprağı çayının yapılışı:
Bunun için avakado yapraklarının kurutulmuş olması gereklidir. 1 yemek kaşığı kurutulmuş avakado yaprağını kaynamakta olan 1 bardak suyun içine atın ve 8 dakika kaynatın. Bu çayı 3 gün boyunca günde 1 kez içiniz ve birkaç gün ara verip tekrar 3 gün içiniz. 

Prof.Dr.İbrahim SARAÇOĞLU:
Böbrek sancısı çeken kişilerin imdadına Avakado yaprağı yetişiyor.Yaklaşık 1 tutam avakado yaprağını(3,4 gr) 1 bardak suda kaynatın.Yaklaşık (8-10 dakika )boyunca kaynattığınız avakado suyunu ılınınca tüketiniz.

Hiç yorum yok: