- Malzeme Listesi
- 100 gr kadayıf
- 50 gr kaşar
- 50 gr tereyağ
- 1 su bardağı su
- 2/1 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Adım 1
Kadayıfları bıçakla iyice kesin.
Adım 2
Kestiğiniz kadayıfları bir kasenin içine alın ve terayağ ekleyin. Yağı iyice kadayıflara yedirin.
Adım 3
Pişireceğiniz tabağı tereyağ ile iyice yağlayın.
Adım 4
Yağlanmış kabın üzerine kadayıfların bir kısmını yayın ve kaşar peynirleri ekleyerek kalan kadayıfla üzerlerini kapatın.
Adım 5
200 derecelik fırında 10 dakika üzerleri kızarana ve kaşarları eriyene kadar pişirin.
Adım 6
Şerbeti için bir tencerede su ve şekeri kaynatın.
Adım 7
Fırından çıkardığımız künefemize ılık şerbetimizi de ekleyerek afiyetle yiyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder