29 Kasım 2016 Salı

KOLAY KÜNEFE









  • Malzeme Listesi
  • 100 gr kadayıf
  • 50 gr kaşar
  • 50 gr tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 2/1 su bardağı şeker

Hazırlanışı

Adım 1

Kadayıfları bıçakla iyice kesin.

Adım 2

Kestiğiniz kadayıfları bir kasenin içine alın ve terayağ ekleyin. Yağı iyice kadayıflara yedirin.

Adım 3

Pişireceğiniz tabağı tereyağ ile iyice yağlayın.

Adım 4

Yağlanmış kabın üzerine kadayıfların bir kısmını yayın ve kaşar peynirleri ekleyerek kalan kadayıfla üzerlerini kapatın.

Adım 5

200 derecelik fırında 10 dakika üzerleri kızarana ve kaşarları eriyene kadar pişirin.

Adım 6

Şerbeti için bir tencerede su ve şekeri kaynatın.

Adım 7

Fırından çıkardığımız künefemize ılık şerbetimizi de ekleyerek afiyetle yiyebiliriz.

Hiç yorum yok: