MALZEMELER;
6-7 Orta boy patates
6-7 adet sosis
1 kase haşlanmış bezelye
1 kase rendelenmiş kaşar
tuz , karabiber
ceviz büyüklüğünde tereyağı
Süslemek İçin:
ketçap ve mayonez
ketçap ve mayonez
Patatesler haşlanıp ezildikten sonra tuz ,biber ve tereyağı eklenip çatalla karıştırılır. Ezilen patates iki parçaya bölünüp yarısı yağlanmış tepsiye yayılır. Üstüne kaşar peynirinin yarısı serpilir . İnce ince doğranıp çok az yağda hafifçe kavrulan sosisler, haşlanmış bezelyeler ve tekrar kaşar yayılır. Malzemeleri bozulmadan, üstüne kalan patates döşenir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üstü ketçap ve mayonezle süslenip dilimlenir ve sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder