21 Aralık 2016 Çarşamba

Ağız Kokusu İçin Bitkisel Çözümler



Bitkisel kür yapılışı

Daha önce kaynatmış olduğumuz 1 litre suyumuzun içine sırasıyla 2 yemek kaşığı ada çayı, 1 kaşık limon yağı veya sirkesi,2 damla lavanta yağı ve kabuğunu soyduğumuz limonun kabuklarını rendeleyip kaynatılmış suyumuzun içine ilave ediyoruz. Sonrasında kürü bir süre karıştırdıktan sonra ( yaklaşık 1 dakika ) demlenmeye bırakıyoruz. Kürü alınına kadar beklememiz gerekmektedir.

Ağız kokusu kür uygulanışı

Ağız kokusu için hazırladığımız kürü gün içerisinde istediğiniz kadar ağzınızı gargara ederek kullana bilirsiniz

Kür için Uyarı!

Lütfen Ağız kokusunu tedavi eden kürü sadece ağzımızı gargara yaparak kullanınız, kesinlikle içerek tüketmeyiniz.
 Ağız Kokusu için Bitkisel Çözümler
* Ardıç tohumunu ister yutun, isterseniz çiğneyin nefesinizdeki kötü kokuyu yok edecektir.
* Birkaç tane karanfili ağzınıza alın, ağzınızda biraz bekletip sonra çiğneyin.
* Balın içine biraz sirke koyun, ağzınızda biraz tuttuktan sonra yutun.
* Defne yaprağıyla, pırasa yaprağını bir havanda ezin, bununla dişlerinizi ovalayın.
* Yarım lt suya, iki üç kaşık dereotu tohumu yada yaprağını koyup kaynatın, için.
* Yarım lt suyun içine 50, 60 gr kişnişi koyun 4,5 dak kaynatın, süzüp ya için yada gargara yapın.
* Yarım lt suya 2,3 çay kaşığı anason tohumu koyun, 3,5 dak kaynatın, süzdükten sonra isterseniz için, isterseniz gargara yapın.
Karanfil ( Syzygium Aromaticum )
Karanfil yağı çok etkili bir antibakteriyeldir. Ağızlarının temiz kokmasını isteyen insanlar karanfil çiğneyebilirler.
Ada çayı ( Salvia Officinalis )
Adaçayının çayını yapıp, günde birkaç kez ağzımızı çalkaladığımızda hem ağız yaralarına, hemde ağız kokusuna iyi gelecektir. Adaçayı nane yada maydanoz gibi nefes açıcı özelliğe sahiptir.
Nane ( Mentha Piperita )
Ağız kokuları için önerilen bitkilerin belkide en önemlisi nane. çayıdır. 
Dereotu ( Anethum graveolens )
Dereotu tohumu çiğnendiği zaman ağız kokusunu alır. Dere otunda bol klorofil vardır. Hamile bayanların düzenli olarak dereotu tüketmesi önerilmez.
Maydanoz ( Petroselinum Crispum )
Yemek sonrası maydanoz tüketildiğinde nefes temizlenir, ağız kokusu giderilir. Koyu yeşil maydanoz tüketimi önerilir. Maydanoz klorofil bakımından oldukça zengindir.
Anason ( pimpinella anissum )
Yarım lt suda birkaç çay kaşığı anason tohumunu 4,5 dakika kaynatın. Bu karışımı ister içerek, ister ağzınızı yıkayarak tüketebilirsiniz. Anason mükemmel bir nefes açıcıdır.

Hiç yorum yok: