Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
İç malzemesi:
- 1,5 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
- 4 Su bardağı su
- 4 Su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı;
- Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
- Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağzını kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamayın.
- Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
- Oda sıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökün. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevirin. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurları yüz üstü çevirin. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletin.
- Üzerlerine Hindistan cevizi dökülerek servis yapın. İÇLİ KÖFTE TATLISI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder