8 Şubat 2017 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE TATLISI




Malzemeler: 
  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 200 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
İç malzemesi:
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
  • 4 Su bardağı su
  • 4 Su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı;
  1. Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
  2. Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur  yoğurun.
  3. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağzını kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamayın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
  7. Oda sıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökün. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevirin. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurları yüz üstü çevirin. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletin.
  8. Üzerlerine Hindistan cevizi dökülerek servis yapın. İÇLİ KÖFTE TATLISI
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: