Ayva tatlısı malzemeler
- 4 adet ayva
- 3 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- Ceviz veya kaymak
- 3 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- Ceviz veya kaymak
Ayva tatlısı yapılışı
Ayvaları yıkayıp soyduktan sonra iki parçaya bölün. Çekirdekli kısımlarını iyice kesin ve tencereye dizin. Üzerine kabukların bir kısmını ekleyip 5 dakika kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edip kısık ateşte 2 saat pişirin. Piştikten sonra ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbeti ayvaların üst kısımlarına ekleyin. Ilıdıktan sonra ceviz veya kaymakla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder