30 Aralık 2016 Cuma

Ballı Badem Pastası



MALZEMELER

Hamuru İçin;
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

Kreması İçin;
4 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Üzeri İçin;
1 su bardağı file badem
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı çiçek balı
2 yemek kaşığı süt

HAZIRLANIŞI
Hamuru için, tereyağını bir kaba koyun. Üzerine sütü mayayı ve şekeri ekleyin. Sonrasında mayayı biraz eritin. Maya eridikten sonra üzerine yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Son olarak unu da ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun. Yoğurduktan sonra mayalanması için hamuru biraz dinlendirin. Üst katmanı için, tereyağını bir kaba koyup eritin. Eriyen yağa file bademi ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kavrulduktan sonra, şeker, bal ve sütü ekleyip biraz pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için, sütü bir tencereye koyun. Üzerine yumurta sarılarını ekleyip ocakta pişirerek çırpın. Nişasta ve unu da ekleyip, karıştırın. Sonrasında şekeri de ekleyip pişirerek muhallebi kıvamına getirin. Piştikten sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi de ekleyip, mikserle çırpın. Dinlenen hamuru kelepçeli oval bir kaba döküp eşit oranda yayın. Üzerine bademli karışımı da döküp yine eşit oranda yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecede fırına vererek pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp ortasından bıçakla kesin. Kestikten sonra ortasına kremayı sıkma torbasının ucuyla sıkarak şekil verin. 

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: