8 Aralık 2016 Perşembe

BİBER VE DOMATES TURŞUSU


  
 KULLANILACAK MALZEMELER:

1 kg. yeşil sivri biber
2 kg. domates
2-3 baş sarımsak
1 adet kereviz
Kafi miktar sirke
Kafi miktar tuz
    

HAZIRLANIŞI:
     Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce bir güzel yıkayınız. Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla deliniz veya ufak ufak doğrayınız. Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarınıza bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere diziniz. Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarımsak koyunuz. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyunuz. Her bir litre sirke için 10 gram kadar da tuz ilave etmeyi unutmayınız. Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını kapatınız. Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletiniz. Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir. 
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: