23 Aralık 2016 Cuma

Çam ağacı kabuğu her derde deva


Çam ağacının kabuğundan elde edilen piknogenol; damar hastalıklarından kansere kadar pek çok rahatsızlığı tedavi ediyor. Ayrıca gençlik iksiri olarak da kullanılıyor

Piknogenol; Fransa ve Atlantik kıyılarında yetişen bir çam türü olan Pinus Maritima'nın kabuklarından elde edilen bir maddedir. Piknogenol; oligomerik proantosiyanidinler olarak bilinen bileşikleri içeren ek gıdalardır. Piknogenol, hakkında merak edilenler şöyle:
 Çok sayıda bitki, antioksidan etkili fenolik bileşikleri (bitkilere buruk tatlarını ve renklerini veren maddeler) sentez etmektedir. Bunların arasında yoğunlaşmış taninler de denilen oligomerik proatosiyanidinler bulunmaktadır. Piknogenol, üzüm ile üzüm tohumu ekstresi ve diğer oligomerik proantosiyanidinler; E ve C vitaminlerinden daha güçlü serbest köklü bağlayıcılar olarak pazarlanmıştır. Bunlar; kardiyovasküler, sağlıklı olma ve gençleştirme takviyesi olarak kullanılmıştır. Piknogenolin diğerlerinden farkı; kanser hastaları tarafından da kullanılmasıdır. 
İşte piknogenolün olumlu etkilerinden bazıları:
  • ADD / ADHD azaltıyor
  • Cildin esnekliğini arttırır
  • Prostatın iltihaplanmasını azaltır
  • Diyabetik retinopatiyi ve nöropatiyi düşürür
  • Hücrelerin dolaşımını ve canlılığını geliştirir
  • Variköz damarlarla savaşır ve fitalit riskini azaltır.
  • Stres etkilerini azaltır
  • Alerjik reaksiyonları azaltır
  • Kalp içine girenler de dahil olmak üzere kılcal damarları, arterleri, damarları ve kan damarlarının duvarlarını güçlendirir.
  • Alt ekstremite distansiyonunu azalt
GERGİNLİĞİ AZALTIR 
 Piknogenolin insanlar üzerindeki etkileri üzerinde yapılan araştırmaların hemen hepsi, Avrupa'da gerçekleşmiştir. Adet öncesi gerginlik sendromu yaşayanlar, yüz gerdirme ameliyatı sonrası ödem oluşanlar ve venöz (toplardamar) yetmezliği olan hastalar üzerinde yapılan araştırmalar; piknogenol takviyesinin, bu hastalıklar üzerinde olumlu etkileri oluğunu göstermektedir. 

TÜTÜNE KARŞI ETKİLİ 

 Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar; oligomerik proantosiyanidinlerin hücrelerdeki oksidatif hasarın önlenmesinde yararlı olabileceğine gösteriyor. Ayrıca, enfekte hücrelerde IL-2 ekspesyonunu yükseltebilir veya IL-6 ile IL-10'un düzeylerini düşürebilir.
 Piknogenol; tütünün içeriğinde bulunan NNK isimli kanserojen maddenin metabolik aktivasyonunu durduruyor. Bazı araştırmacılar; piknogenolün hücrelerdeki nitrik oksit düzeylerini etkilediğini belirtiyor. Nitrik asit; immün hücrelerde virüsler, bakteriler ve diğer parazitlere karşı etkilidir. Ayrıca vaskülatürde (damar gibi görünen oluşumlar) kan damarlarını genişleterek kan basıncını düşürür.

ZARARLI YAN ETKİSİ BULUNMUYOR
 Yapılan araştırmalar; piknogenolin için, zaman zaman oluşan alerjik reaksiyon ya da ishal dışında bir yan etki belirtmemiştir. Bunlar başlangıç dozunun çok yüksek olması durumunda oluşmuştur.
 Bilinen zararlı bir etki saptanmadığından, bilimsel kanıtlar piknogenol ya da üzüm tohumu ekstresinin kanser tedavisinde kullanımını hayvan tercübeleri destekler.

Hiç yorum yok: