1 Aralık 2016 Perşembe

Çikolata Parçacıklı Kurabiye






Malzemeler

120 gr  tereyağ
50 gr  esmer şeker
100 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 adet yumurta
210 gr un
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
130 gr  kırılmış çikolata parçaları 

Yapılışı

- Fırınınızı fanlı ayarda, 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
- Ocakta kısık ateşte veya mikrodalganın düşük ısısında tereyağını eritin. Kesinlikle sıcak olmayacak.
- Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın.
- Bir çırpma kabında tereyağ, esmer ve toz şekerleri kremsi bir kıvam alana kadar  çırpın.
- Vanilyayı ekleyip yine çırpın.
- Yumurtayı ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp hemen kapatın.
- Unlu karışımı ekleyin, çırpın ve hamur haline gelirin 
- En son çikolata parçalarını ekleyin ve elinizle hamura karıştırın.
- Mini boy yapmak istiyorsanız hamurdan 17 şer gram tartarak yuvarlayabilirsiniz.
- Bu hamurdan yaklaşık 40 adet mini boy kurabiye çıkacak.
- Tepsilerinize aralarında çok az boşluk kalacak şekilde yuvarlakları dizin (kesinlikle hamurun tepesine elinizle bastırmayın) ve fırında yaklaşık 9 - 11 dakika pişirin. Kesinlikle pişmediğini zannederek daha fazla pişirmeyin.
- Fırından çıktıktan yarım saat sonra bir bardak soğuk süt eşliğinde tadına varın.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: