21 Aralık 2016 Çarşamba

DERE OTLU KATLI SANDVİÇ KEK




Malzemeler:
Hamuru İçin,
1 Paket maya
2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pekmez
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 1/4 su bardağı tam buğday unu
  Beyaz un 
İç sosu için:
100 gram labne
Taze çekilmiş karabiber,ince doğranmış maydanoz
Yarım bardak mayonez (100 gram)
Yarım bardak krema (100 gram)
Kreması:
300 gram labne peynir
1 bardak krema
Salatalık dilimleri
Üstü için:
3 tane küçük sarı domates
3 tane küçük kırmızı domates
Birkaç turp
Taze nane yaprakları
Maden suyu
Dış Çevresi İçin;
Dere otu sapları
Yapılışı:
1- Hamuru hazırlamak için: Ilık suyun içinde maya eritilir. İçine tuz, pekmez, yağ ve tam buğday unu ilave edilir ve karıştırılır. Sonra beyaz un eklenir ve yoğurulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra ağzı kapalı bir kaba alınır ve 45 dakika mayalanması için beklenir.
Mayalanan hamur yuvarlak bir hale sokulur ve yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına konularak 45 dakika daha mayalanması için üstü kapalı halde bekletilir. Fırın önceden 200 dereceye ısıtılır. Hamur 35 dakika kadar fırında pişirilir ve soğuması için serin bir yere alınır.
2- İçini hazırlamak için: Bir karıştırma kabında mayonez, krema,labne mikser ile pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırılır.İçine diğer malzemeleri eklenir ve bir kenara konur.
3- Kreması için: Labne peynir ile krema,karıştırılır. Kenara konur.

5- Pişen ekmek üç kat kesilir. İlk katman bir tabağa konur ve üzeri maden suyu ile ıslatılır. Üzerine hazırladığımız iç sürülür ve onunda üstüne salatalık dilimleri yerleştirilir. Üstüne diğer ekmek katmanı konulur ve yavaşça bastırılır. Bu katman da aynı şekilde maden suyu ile ıslatılır. Üstüne bir kat iç sürülür ve salatalık dilimleri yerleştirilir.  En üste de ekmeğin diğer katmanı konularak bastırılır. Maden suyu ile ıslatma işlemi tekrarlanır. Ekmek labne peyniri krema sosu ile kaplanır. Üzeri domates dilimleri, turp ve nane yaprakları  ile süslenir. Etrafına dere otu sapları dik,dik  sırayla yerleştirilir. Servis yapmadan önce buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: