23 Aralık 2016 Cuma

FIRINDA BROKOLİ KÖFTELERİ

İçindekiler

  • 2 su bardağı veya 12 gram pişmemiş veya dondurulmuş brokoli
  • 1 büyük yumurta
  • ¼ su bardağı kıyılmış soğan
  • ⅓ su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı maydanoz 
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI;

  1. Fırını  önceden ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  2. Brokoli kaynar suda 15 dakika haşlayın soğuk musluk suyuyla şoklayın.
  3. Brokoli'yi ince kesin ve yumurta, soğan, kaşar, ekmek kırıntıları ve baharat ile karıştırın. Karıştırmak için 1,5 çorba kaşığı bir dondurma kaşık veya elinizi kullanarak karıştırın ve sıkıca ellerinizin arasında sağlam bir topa bastırın ve daha sonra şekle sokun. Ellerinize yapışmasını engellemek için ellerinizi ıslatın . Sonra, hazırladığınız ürünleri tepsiye dizin.
  4. Altın kahverengi ve gevrek oluncaya kadar pişirin, 18-24 dakika,sonra çevirin. Fırından çıkartın ve ketçapla, servis yapın.







Hiç yorum yok: