250 gram oda ısısında yumuşak margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta,akı içine sarısı,üzerine
Yarım çay bardağı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Maydanoz
Yapılışı:
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz, un ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.Yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Tezgaha hafifçe un serperek hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz ve kurabiye kalıbı ile kesiyoruz
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz.Yumurta sarısı sürüp
170 derecedeki fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder