21 Aralık 2016 Çarşamba

HAZIR YUFKADAN KIYMALI KOL BÖREĞİ


Malzemeleri:
6 adet hazır yufka
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
Börek İçi için :
400 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir adet büyük kuru soğan
Bir çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için :
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı: Tavanın içerisine kıymayı koyup kavuralım. Suyunu salıp daha sonra çekince içerisine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ekleyelim. Sıvı yağı da ekledikten sonra tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi koyalım. Soğanlarla birlikte kıymayı kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Sosu hazırlamaya geçelim. Bir kap içerisine sıvı yağ, su, yoğurt ve yumurtayı ekleyerek çırpalım.
Bir yufkayı ortadan ikiye bölelim sos malzemesinden sürelim. Yufkayı yarım ay şeklinde serelim ve geniş kısmına börek içimizden dökelim. Daha sonra rulo şeklinde böreği saralım. Bir ucundan tutarak içe doğru kıvıralım.
Tepsinin tabanını yağlayalım ve börekleri orta kısmından başlayarak döne döne dizelim. Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım. Üzerine de bir adet yumurtanın sarısını sürelim. Süslemek isterseniz susam da serpebilirsiniz.
200 derecede ısıtılmış fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirelim. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: