Malzemeler
- 6 su bardağısüt
- 3 tepeleme yemek kaşığıpirinç unu
- 3 tepeleme yemek kaşığımısır nişastası
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 2 tatlı kaşığıpudra şekeri
- 1 çay kaşığıtarçın
Servisi için:
- 1 tatlı kaşığıtarçın
Püf Noktası
Servis tepsisine aldığınız az miktarda kazandibi, pudra şekeri ve tarçın karışımını tepsiye yayıp ateş üzerinde çevire çevire ve kısık ateşte yakmalısınız.
Pişirme Önerisi
Kullandığınız tereyağı kazandibi karışımına parlaklık ve az da olsa bir kıvam katacak ancak arzuya göre kullanmayabilirsiniz.Pirinç unu ve mısır nişastası yerine aynı oranda un kullanmayı tercih edebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilir ya da toz vanilya veya özütü ekleyebilirsiniz.
Yapılışı
- Süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
- Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
- Ocağa aldığınız kazandibi karışımını, kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Son olarak tereyağı ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Ocaktan aldığınız tatlıyı ılık hale gelmesi ve pürüzsüz olduğunuzdan emin olmanız için blenderdan geçirin.
- Yakma işlemi için tepsiyi ocağa alın. Bir kepçe muhallebi, pudra şekeri ve tarçını tepsinin üzerinde karıştırdıktan sonra her tarafına eşit miktarda yayın.
- Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın. Uç kısmını ıslattığınız spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.
- Servis tabağına aldığınız tatlıları, arzuya göre toz tarçın ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Rulo yapabileceğiniz tatlıyı, yanık tarafı üstte kalacak şekilde kare dilimler halinde de servis edebilirsiniz.Arzuya göre servis tabaklarına birer top sade dondurma ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder