- 3 yumurta
- yarım su bardağı kadar yoğurt
- 1.5 su bardağı kadar esmer şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- yarım limon
- Aldığı kadar un (2- 2.5 su bardağı kadar un)
- 1 tutam kaya tuzu, normal tuz da olur
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet olgun muz
Muzlu Kek Tarifi
Fırınımız 180 dereceye getirip önceden ısıtalım.
Derince bir kaba yumurtaları alalım. Mikserle hızlı devirde çalıştırıp, yumurtaları çırpalım, yoğurdu ekleyelim, kısa süre daha çırpalım son kez.Şekerimizin yaklaşık 2/3 ünü ve yumuşamış margarinimizin tamamını bu karışıma ekledikten sonra, karışımımızı güzelce bir spatula ile karıştıralım.
Karıştırmaya devam ederken, yarım limonun kabuklarını bir ince rende ile rendeleyelim, yarım limonun suyunu da sıkalım her ikisini bu karışıma ekleyelim. Sonrasında kaya tuzunu da katalım ve çırpma teli ile çırpalım, unumuzu azar azar ekleyerek çırpma teli ile yine pürüzsüz olana dek çok iyi çırpalım.Kek kalıbımız margarin ile yağlayalım. Sonra arta kalan şekerimizin yarısını kalıbın içine yavaşça serpelim.
Muzlarımızı birer santim büyüklüğünde dilimleyelim ve yağlayıp, şeker serptiğimiz kek kalıbının içine dizelim.
Hazırladığımız harcımızı muzların üzerine yavaşça meyilli bir şekilde dökelim. Kalan muzlarımızı dilim dilim üzerine yine dizelim. Kalıbın Üzerine bir aliminyum folyo geçirelim ki muzlar kararmasın.
Muzlu kek tarifimizi önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 180 derecede ortalama 45 dk. kadar kontrollü pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder