10 Aralık 2016 Cumartesi

Paskalya Çöreği Tarifi




Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı ılık süt,
  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üstü için ayırıyoruz),
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 paket kuru hamur mayası 
  • 1/2 margarin (eritilmiş)
  • aldığı kadar un. (hamura yavaş yavaş ilave edeceğiz)
Üzeri İçin:
  • yumurta sarısı,
  • susam.(İsteğe bağlı)

Yapılışı;

Ilık sütün içerisine kuru mayaları ilave edip güzelce eritelim.
Un hariç, diğer bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice karıştıralım.
Karıştırdığımız malzemelerin içerisine mayalı sütü de ilave edip tekrar karıştıralım.
Unu azar azar ilave ederek, elimize yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar alalım, sonra böldüğümüz parçalardan bir tanesini üç eşit parçaya ayıralım.
Üç parçaya da elimizle uzun bir çubuk şekli verelim.
Hamurların uç noktalarını birleştirelim ve saç örgüsü şeklinde örerek, paskalya çöreğine şekil verelim.
Sonra hamurun diğer yarısını da üç eşit parçaya bölelim ve yine üç parçaya uzun çubuk şekli verip örgü şeklinde örerek paskalya çöreği şeklini verelim.
.
Paskalya çöreklerimizi, yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve 30 dakika daha fırının dışında sıcak bir ortamda mayalandıralım.
Yarım saat sonunda, paskalya çöreklerinin üzerine, ayırdığımız yumurta sarısını fırçayla sürelim.
İsterseniz üzerilerine susam serpebilirsiniz.
170 dereceye ayarladığımız önceden ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.
Paskalya çörekleri soğuduğunda dilimleyerek servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: