MALZEMELER:
Köfte malzemeleri:
500 gr orta yağlı kıyma
1 tane iri kuru soğan
2 diş sarımsak
3,4 dal maydanoz
1 yumurta
Karabiber,
Kırmızıbiber
Kimyon,tuz
2,3 yemek kaşığı galeta unu
Diğer malzemeler:
2 tane patlıcan
2 tane kabak
3 tane olgun domates
1 tane kuru soğan
Sıvı yağ,tuz
YAPILISI:
Köftesi için kıyma karıştırma kabına alınır,
üzerine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsak eklenir. Ardından kalan malzemelerde eklendikten sonra iyice yoğrulur ve yarım saat buz dolabında dinlendirilir.
Kabak ve patlıcan yıkanır başları kesilip uzunlamasına ince ince kesilir.
Vakit geçirmeden hafif yağlanmış ızgara tavasında önlü arkalı ızgara yapılır ve bir kenara alınır.
Köfteler ceviz büyüklüğünde parçalara ayılır ve uzunlamasına yuvarlanır ardından aynı ızgara tavasında her tarafı kızartılarak tabağa alınır,ardından kabak ve patlıcan dilimlerinin ortasına konularak rulo yapılır ve çöp şişlere bir kabak bir patlıcan olarak 4 er adet dizilip hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilir, sıcak fırında 200 derecede 15 ile 20 dakika pişirilir.
Domates sos için domatesler irice doğranıp rondoya konur üzerine soğanda eklenip hepsi birden rondodan çekilip bir tavaya alınır,burada biraz sıvı yağ eklenip tuzu ve istenirse karabiberi de eklenip suyu çekilene dek hafif ateşte pişirilir servis ederken bir kasık sostan tabağa konur ve üzerine fırında pişirdiğimiz şişlerden birer adet konulup pilav eşliğinde servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder