Malzemeler
Muhallebisi için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 paket vanilya
Karamel için;
6 yemek kaşığı toz şeker
Pratik Krem Karamel Yapılışı
Karamel için; toz şekeri bir tencerede karamelize olana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra oda sıcaklığına gelen karameli servis fincanlarının diplerine paylaştırıyoruz ve fincanların dibine iyice yayıyoruz ki rengi dışarıdan belli olsun.
Cam fincan kullanırsanız görüntüsü daha güzel olacaktır.
Sonra ayrı bir tencerede muhallebi malzemelerinden ilk önce 4 yumurta, un ve şekeri ilave edip iyice çırpıyoruz.
Hafif beyazlaştıktan sonra sütü ilave edip ocağın altını açıyoruz ve koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra ocağı kapattıktan sonra vanilyayı katıp karıştırıyoruz ve muhallebi hazır.
Son olarak karamel koyduğumuz fincanlara üzerine muhallebiyi bir kepçe yardımıyla ilave ediyoruz.
Bir süre ılımaya bırakıyoruz ve ılıyınca buzdolabına alıp en az 3 saat soğumaya bırakıyoruz ve çıkartıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder