15 Aralık 2016 Perşembe

Sarı Kantaron Çayının Faydaları




Sarı Kantaron Çayı Faydaları
  • Gece uyku sırasında altına kaçırma sorununa iyi gelmektedir. Özellikle 9-12 yaşların da ki çocuğunuz da altına ıslatma sorunu varsa gece yatmadan bir çay bardağı ölçüsünde sarı kantaron çayı verebilirsiniz. Ancak her gün değil haftada 2 veya 3 kere vermeniz yeterli olacaktır. Eğer bu sorun yetişkin birinde görülüyor ise her gün içmesinde bir sakınca yoktur. 
  • Orta ve hafif dereceli olan depresyona iyi gelir.
  • Yaralanma veya hafif ev kazaları sonrasında oluşan ağrıların dindirilmesine iyi gelip ağrıyı hafifletir.
  • Uykusuzluğa iyi gelir ve akşam bir fincan çayı içilip yatılırsa güzel bir uyku çekmenize yardımcı olur.<
  • Karamsarlık, iyi olmayan bir ruh hali ve şüphesiz korkularınız varsa yapılan araştırmalar size bu çayın iyi geleceğini ifade ediyor. Bilhassa bitkinlik ve yorgunluk hallerinin giderilmesinde faydalıdır.
  • Menopoz sıkıntılarına karşı iyi gelir ve vücudun zinde kalmasını sağlar.
  • Stresi azaltır ve rahatlık verir
  • Anemi tedavisi gören kişilerin tedavisine destek amaçlı sarı kantaron çayı verilebilir. 
  • Sarılık ve Hepatiti olan kişilere faydalıdır.
  • Göğüz ağrısından dolayı şikayeti olan kişilerin günlük bir fincan içmesi önerilir.
  • Baş ağrısı ve migrene iyi gelir.
  • Bel ve romatizmal ağrıların giderilmesinde kullanılmalıdır.
  • Safra kesesini ve karaciğerini kuvvetlendirir.
  • Uçuğu olan kişilerin hazırlanılan çay ile uçuklu bölgesini bir pamuk ile ıslatması önerilir. Böylelikle bölgede mikrop varsa kırılacaktır ve uçukta iyileşecektir.

Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
  • 3 çay kaşığı sarı kantaron
  • 1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
Öncelikle sarı kantaronun hem çiçeğini hem de sap kısımlarını çayda kullanabilirsiniz. Tazesini bulmanız mümkün ise çayını taze sarı kantaron bitkisi ile hazırlayabilirsiniz ve böylelikle daha faydalarından daha çok yararlanmış olursunuz. Ancak böyle bir imkanınız yok ise kurutulmuş olarak satın aldığınız sarı kantaron bitkisinden bir 3 çay kaşığı ölçüsünde bir bardağın içerisine alın. Üzerine ise bir su bardağı kaynar suyu ilave edip bardağın ağzına bir kapak veya çay tabağı kapatıp demlemeye bırakın. 

Arzu ederseniz suyu bir pişirme kabı ya da çaydanlık da kaynatıp bitkide sıcak suyun üzerine boca edebilirsiniz. Ardından çayı 10 dakika kadar demlendirin ve ardından afiyetle tüketin. Eğer tadından hoşnut olmamış iseniz içerisine limon damlası ya da bal ilave edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok: