Malzemeler
1-1,5 kilo kadar un
Yarım litre ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım kg peynir
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
1-Yoğurma kabına un elenerek alınır. Su, tuz ve sıvıyağ ile yumuşak bir hamur yoğrulur.
2-Hamur 60 dakika dinlendirilir.
3-Hamurdan küçük bezeler yapılır. Önce oklava, sonra bir çarşafın üzerinde iki kişi karşılıklı çekiştirilerek açılır.
4-Maydanozlu peynirli veya kıymalı harç açılan hamurun içine koyulur istenilen şekil verilir.
5-Yağlı tepsiye dizilir. 175 dereceli ılık fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder