17 Ocak 2017 Salı

Gizli Bahçe Tarifi





  • 100 gr beyaz un
  • 3 çorba kaşığı file badem
  • 300 gr toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 150 gr fındık /badem
  • 5 adet yumurtanın beyazı
  • 300 gr herhangi bir krema
  • 250 gr çilek, muz veya mandalina

Hazırlanışı:

  1. Fırın 150 dereceye ısıtılır. Fındıklar/bademler rondoda ince çekilir (aman dikkat; un gibi olmayacak). Kakao ve un ile karıştırılır.
  2. Yumurta beyazları katılaşmaya başlayıncaya kadar çırpılır. Azar azar şeker ilave edilir ve karışım yoğun, parlak bir hal alana kadar çırpmaya devam edilir.
  3. Fındıklı/bademli karışım içine katılır. 44 x 32 x 2.5 cml'ik Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  4. Karışım tepsiye her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde dökülür, üzerine file badem serpilir.
  5. Toplam 20 dakika kadar pişirilir, ancak 15. dakikada fırının sıcaklığı 175 dereceye çıkarılır.
  6. Fırından çıkarılır ve soğuması için altındaki kağıt ile birlikte ızgara üzerine alınır. Üzerine başka bir yağlı kağıt konur. Alt üst edilir.
  7. File bademli kısmı alta gelir, piştiği kağıt yavaşça kekten sıyrılır. Eğer zorlanılırsa kağıt çok hafif ıslatılabilir.
  8. Hazırlanan krema ve meyve kekin üzerine yayılır aynen sushi sarar gibi yağlı kağıt yardımı ile yavaş yavaş rulo yapılır.
  9. Arzu edildiği gibi süslenir. Buzdolabına kaldırılır. İçine konan meyvesine göre çabuk tüketilmesi tavsiye olunur.

Hiç yorum yok: