1 kg ıspanak
1 kg yufka
1 kalıp tuzu alınmıs beyaz peynir
bir kase yogurt
1 yumurta
sıvı yag
YAPILIŞI:
Ispanaklar ayıklanıp iyice yıkanacak peynirimizi elimizin yardımıyla ufalayıp ıspanağa ilave edelimbir su bardağı kadarda sıvı yağ ilave ederek karıştıralım iç harcımız hazır....Düz bir zemine yufkaları yayalım dörde bölelim her böldüğümüz yufka dilimine iç harcından biraz biraz yayalım ve ince kısmından başlayarak kıvıralım sonrada uzun bölümden kıvırarak bir yuvarlak yapalım her bir yufkaya aynı işlemi uygulayalım yağlanmış tepsiye dizelim üzeri için bir kase yoğurda 1 yumurta ve birazda sıvı yağ katarak Çırpalım böreklerin üzerine sürelim önceden ısıtılmış fırında üzerileri pişene dek pişirelim.
AFİYET OLSUN:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder