YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
ISPANAKLI TEPSİ BÖREK
MALZEMELER:
6 yaprak yufka
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
İstediğiniz miktarda beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkadıktan sonra, kıyalım.Başka bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağda incecik kıydığımız soğanları pembeleştirip, ıspanakları ilave edelim.Yeterince tuz ve karabiberle 1-2 dk kavurup ocaktan indirelim.Biraz soğuduktan sonra ezdiğimiz peynirleri de ilave edelim.Sütü ılıtıp, 2 adet yumurtayla çırptıktan sonra, 1 su bardağı sıvıyağı ilave edelim.Böreği döşeyeceğimiz tepsiyi yağlayıp bir kat yufkayı kenarları dışa gelecek şekilde serip, üzerine bir kepçe sütlü karışımdan döküp tekrar yufka serelim.Ispanaklı harcın yarısını, yufkanın üstüne serpip bir kepçe daha sütlü karışımdan dökün.Arasına sütlü karışımdan dökmek şartıyla, iki kat daha yufka serdikten sonra, kalan ıspanaklı harcı döküp, kalan iki yufkayıda dizelim.Kalan bir fincan sütlü harca, 1 adet yumurta daha katıp çırptıktan sonra, tepsinin en üstüne sürelim.Çörek otu serpelim.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder