31 Ocak 2017 Salı

KAKAOLU PUDINGLİ BONİBONLU KURABİYE




Malzemeler ;

- 2 su bardağı buğday unu
- 1 paket toz kakaolu puding karışımı
- 1 yumurta
- 150 gr sürülebilir bitkisel yağ
- 2 damla sıvı vanilya
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
,- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket kabartma tozu

- üzeri için renkli bonibon şekerlemesi

Yapılışı

Derin bir yoğurma kabına tüm malzemeler ilave edip yoğurulur. Ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir. Bu sebeple +un ilavesi gerekli ise (hamur ele çok fazla yapışıyorsa) yapılmalıdır.

Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtmaya başlıyalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yuvarladığımız parçayı yine avucumuzun içerisinde bastırarak 1 parmak kalınlığına getirelim ve fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirelim.

Üzerilerine bonibonları serpiştirerek (veya parçaladığımız bitter çikolataları) önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi mutfak tezgahımızda 30 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.
 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: