YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
KURDAN BAKLAVA
MALZEMELER
Yufka
125 Gr. Tereyağ
Yarım Çay B. Fındık Yağı
-1 Kase Pirinç Yeşil Fıstık
Tutturmak İçin:
-Kürdan
Şerbeti İçin:
3 Su B Toz Şeker
2 Su B. Su
Yarım Limon
Süslemek İçin:
Fıstık
Hazırlanışı:
Yufkaları üste üste koyup açıyoruz. Ortasına bir tatlı tabağı koyup kesiyoruz.
Diğer kısımları 8′e bölüyoruz. Uç kısımlara yeşil fıstık koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Gül böreği şeklinde sarıp kürdan geçiriyoruz.Fırın tepsisine diziyoruz. Sıvıyağ ve tereyağı beraber eritip tatlının üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika kadar pişiriyoruz. Şerbetimiz ılıdıktan sonra tatlımızın üzerine döküyoruz .
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder