30 Ocak 2017 Pazartesi

PAÇANGA BÖREĞİ



MALZEMELER:

2 adet yufka
100 gram pastırma
150 gram kaşar
1 adet domates
1 adet yeşilbiber
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ




YAPILIŞI:

Yufkaların ikisini de düz bir zemin üzerine koyalım. Yufkalarda 4 adet üçgen elde edecek şekilde keselim. Pastırmaları ve biberleri jülyen şekilde keselim. Domatesleri küp küp doğrayalım. Kaşarıda isteğe göre rendede yapabiliriz minik minik doğrayadabiliriz. Pastırma, domates ve biberleri az yağda sote edelim. İç malzememiz soğuduktan sonra kaşarları ve ince ince doğradığımız maydanozları ekleyelim. Elde ettiğimiz üçgen yufkaların üzerini hafif su ve yağla ıslatalım. Yufkaların piştikten sonra kurumamamsı için. Islattığımız yufkaların İçine hazırladığımız pastırmalı sostan koyup sigara böreğine göre biraz daha gevşek saralım. Hepsini sardıktan sonra teflon tavaya yağ koyup iyice kızdıralım. Yufkalarımızı kızan yağın içine koyup arkalı önlü 2 dakika pişirelim.
Tabi isterseniz bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Yufkalarınızı sardıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: