18 Ocak 2017 Çarşamba

Portakallı Kurabiye




Malzemeler;

  • 2  adet  yumurta
  • 125 gr. tereyağ ( Margarin de  olur)
  • 1,5  su bardağı  toz  şeker
  • 1 portakalın  suyu  ve  kabuğunun  rendesi
  • 1  paket  kabartma  tozu
  • 2-2,5  su bardağı  un
  • 1  kase  toz  şeker ( Kurabiyelerin  dışını  bulamak için)

Hazırlanışı;

  1. Normalde  tereyağın  oda  sıcaklığında olması  gerekiyor,fakat  hava soğuk  olduğu  için  tavada  biraz  eritin.
  2. Eriyen  tereyağ  soğuyunca  karıştırma  kabına  alıp,üzerine  yumurtaları  kırın ve  toz  şekeri  ekleyip  çırpın.
  3. Portakalı  iyice  yıkayıp,kabuklarını  rendeleyip  suyunu  sıkın.
  4. Çırptığınız  malzemenin üzerine, portakal  rendesi  ve  suyunu  ilave  edip  karıştırın.
  5. Unun  bir  miktarını  ve  kabartma  tozunu  ekleyip  karıştırın.
  6. Azar  azar un ekleyerek  yumuşak  bir  hamur  elde  edin.
  7. Elde  ettiğiniz  hamurdan ceviz  büyüklüğünde  parçalar  kopartın  ve  elinizle  yuvarlayıp  toz  şekere  buladıktan  sonra  pişirme  kağıdı  serili  tepsiye  yerleştirip  180 derecede  üzerileri  çatlayana  kadar  pişirin.

Hiç yorum yok: