Portakallı Kurabiye
Malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 125 gr. tereyağ ( Margarin de olur)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 kase toz şeker ( Kurabiyelerin dışını bulamak için)
Hazırlanışı;
- Normalde tereyağın oda sıcaklığında olması gerekiyor,fakat hava soğuk olduğu için tavada biraz eritin.
- Eriyen tereyağ soğuyunca karıştırma kabına alıp,üzerine yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyip çırpın.
- Portakalı iyice yıkayıp,kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.
- Çırptığınız malzemenin üzerine, portakal rendesi ve suyunu ilave edip karıştırın.
- Unun bir miktarını ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayıp toz şekere buladıktan sonra pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirip 180 derecede üzerileri çatlayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder