18 Ocak 2017 Çarşamba

Buzluk Böreği






Malzemeler;

  • 3  adet  yufka
  • 6  adet patates
  • 3  adet  yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100  gr. eritilmiş tereyağ
  • Tuz,karabiber, toz  kırmızı biber
  • Kaşar  peynir ve  beyaz  peynir ( Ortalama  1  kase kadar)
  • Hazırlanışı;
    1. Patatesleri  haşlayıp  kabuklarını  soyun ve çukur  bir  kap  içine  alın.
    2. Yumurtaları  çırpın,patateslerin  üzerine  ekleyin.Eritilmiş tereyağ,süt,tuz  ,karabiber  ve  toz  biberi ile  peynirleri  de  ekleyip  iyice  ezin  ve  birbirine  karışmasına  sağlayın.
    3. 1  adet  yufkayı düz  zemine  yayıp,kenarlarını  içe  doğru  katlayın.
    4. Hazırlamış  olduğunuz  patatesli  karışımdan yufkanın üzerine  bolca  yayın.
    5. İkinci  yufkayı  da  patateslerin üzerine  yayıp,üçüncü  yufkayı  da  aynı  şekilde  serip  kalan  patatesli  karışımı  üzerine  yaydıktan  sonra  geniş  kısmından  rulo  yaparak  sarın.
    6. Yaptığınız  ruloyu  3  parçaya  kesin  ve  streç  filme  sararak  dondurucuya  kaldırın.
    7. En  az  bir  gece  dondurucuda  bekleyen  ruloyu  pişirmeden  1  saat  önce  dondurucudan  çıkarın,kendini  biraz  salınca,buzu  tam  çözülmeden   bir  parmak  kalınlığında dilimleyerek pişirmek  kağıdı  sermiş  olduğunuz  fırın tepsisine  yerleştirin.
    8. Ben  hazır  kesilmiş  pişirme  kağıdını  kullanıyorum. Her  defasında pişirme  kağıdı  kesmek  gibi  bir  derdiniz  olmuyor  ve  çok  kullanışlı.
    9. Özellikle  bu  rulo  börek  gibi  soslu  tariflerde  tepsiye  yapışmayı  önlemek  için mutlaka  pişirme  kağıdı  kullanmanızı  öneriyorum.
    10. Fırın kağıdına  yerleştirmiş  olduğunuz  rulo  böreklerin üzerine  toz  biber  serpiştirin ve  180 derece  fırında  üzerileri  hafif  kızarana  kadar  pişirin.
    11. Kızaran börekleri  fırından alıp,üzerlierine  kaşar  rendesi  serpiştirin  ve  tekrar  kaşarlar  eriyip  kızarana  kadar  pişirin.
    12. Dilerseniz  kaşar  eklemeden  pişirerek  servis  yapabilirsiniz.
    13. Pişen  böreklerinizi  sıcak  servis  yapın.

Hiç yorum yok: