Buzluk Böreği
Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 6 adet patates
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 100 gr. eritilmiş tereyağ
- Tuz,karabiber, toz kırmızı biber
- Kaşar peynir ve beyaz peynir ( Ortalama 1 kase kadar)
Hazırlanışı;
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çukur bir kap içine alın.
- Yumurtaları çırpın,patateslerin üzerine ekleyin.Eritilmiş tereyağ,süt,tuz ,karabiber ve toz biberi ile peynirleri de ekleyip iyice ezin ve birbirine karışmasına sağlayın.
- 1 adet yufkayı düz zemine yayıp,kenarlarını içe doğru katlayın.
- Hazırlamış olduğunuz patatesli karışımdan yufkanın üzerine bolca yayın.
- İkinci yufkayı da patateslerin üzerine yayıp,üçüncü yufkayı da aynı şekilde serip kalan patatesli karışımı üzerine yaydıktan sonra geniş kısmından rulo yaparak sarın.
- Yaptığınız ruloyu 3 parçaya kesin ve streç filme sararak dondurucuya kaldırın.
- En az bir gece dondurucuda bekleyen ruloyu pişirmeden 1 saat önce dondurucudan çıkarın,kendini biraz salınca,buzu tam çözülmeden bir parmak kalınlığında dilimleyerek pişirmek kağıdı sermiş olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.
- Ben hazır kesilmiş pişirme kağıdını kullanıyorum. Her defasında pişirme kağıdı kesmek gibi bir derdiniz olmuyor ve çok kullanışlı.
- Özellikle bu rulo börek gibi soslu tariflerde tepsiye yapışmayı önlemek için mutlaka pişirme kağıdı kullanmanızı öneriyorum.
- Fırın kağıdına yerleştirmiş olduğunuz rulo böreklerin üzerine toz biber serpiştirin ve 180 derece fırında üzerileri hafif kızarana kadar pişirin.
- Kızaran börekleri fırından alıp,üzerlierine kaşar rendesi serpiştirin ve tekrar kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
- Dilerseniz kaşar eklemeden pişirerek servis yapabilirsiniz.
- Pişen böreklerinizi sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder