24 Ocak 2017 Salı

Portakallı Revani



Malzemeler: 

3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 Adet portakal
1 Paket kabartma tozu
• 1 Paket vanilya
• 1,5 Su bardağı un
Şerbeti İçin:
• 3 Su bardağı toz şeker
• 3 Su bardağı su
• Yarım limon

Yapılışı:
1-Kabın içerisine yumurtayı kırıyoruz.
2- Toz şekeri döküp mikserle 7 dakika kadar karıştırıp köpürtüyoruz. Yumurta kokusu kalmasın. 
3-Bir kase içerisinde vanilyayı, unu, irmiği kabartma tozunu karıştırıp köpürtülmüş yumurtam üzerine döküyoruz. 
4-Portakalları ince yerinden rendeleyip bir tanesi de suyunu sıkıp yumurtanın üzerine alıyoruz.
5-Bu harcı diğer tarafta un ve irmik karışımının üzerine döküp karıştırıyoruz. 
6-Yağlanmış ve unlanma fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.
7-Fırından çıkınca ılıkken soğuk şerbeti döküyoruz.
 8-Şerbeti çekince dilimleyip servis ediyoruz. 
9-Üzerine kaymak veya köpürtülmüş kremşanti koyabilirsiniz. 
10-Fındık veya fıstık serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: