Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi için
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz
1-Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.
2-Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.3-Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun .4-Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.5-Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.6-Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.7-Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
2-Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.3-Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun .4-Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.5-Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.6-Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.7-Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder