25 Ocak 2017 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Makarna


Malzemeler
  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi için
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz

1-Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.
     2-Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.3-Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun .4-Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.5-Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.6-Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.7-Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: