YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
30 Ocak 2017 Pazartesi
TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER:
1 Tavuk göğsü,
1 orta boy soğan (rendelenmiş),
1 tatlı kaşığı nane,
1 çay kaşığı kekik,
1 silme çaykaşığı tuz,
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 tablet tavuk bulyon
Yarım çay bardağı tel şehriye,
5 bardak su.
YAPILIŞI:
Tavuk göğsünü haşlayın ve soğutun.Soğumuş göğsü tel tel parçalayın.Bir tencereye yağı koyup rendelenmiş soğanı, kekik ve naneyi ekleyip 2 dk.kısık ateşte karıştırın.Su, tavuk bulyon ve tuzunu ekleyin.Kaynamaya başlayınca tel şehriye ve tavuğu ekleyin. Şehriyeler pişince çorbamız hazırdır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder