30 Ocak 2017 Pazartesi

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER:

1 Tavuk göğsü,
1 orta boy soğan (rendelenmiş),
1 tatlı kaşığı nane,
1 çay kaşığı kekik,
1 silme çaykaşığı tuz,
2 çorba kaşığı  sıvı yağ,
1 tablet tavuk bulyon
Yarım çay bardağı tel şehriye,
5 bardak su.

YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü haşlayın ve soğutun.Soğumuş göğsü tel tel parçalayın.Bir tencereye yağı koyup rendelenmiş soğanı, kekik ve naneyi ekleyip 2 dk.kısık ateşte karıştırın.Su, tavuk bulyon ve tuzunu ekleyin.Kaynamaya başlayınca tel şehriye ve tavuğu ekleyin. Şehriyeler pişince çorbamız hazırdır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: