24 Şubat 2017 Cuma

Adana Kebabı



Malzemeler:
1 kilo gram kuzu eti
300 gram kuyruk yağı
½ çay bardağı pul biber
1 tatlı kaşığı isot
2 tatlı kaşığı tuz
Tırnak pide
Adana Kebabı Yapılışı:
Etin sinirlerini temizleyip bıçak ucu ile ezin. Eti ince ince dövünce buzdolabına koyun.
Kuyruk yağını da bıçak ucu ile ezin .
Et ile kuyruk yağını birleştirip tekrar bıçak ucu ile ezin.
Etin içine tuzu ekleyin ve iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz eti buzdolabında iki saat bekletin ki şiş de dursun.
Yoğrulmuş eti şişlere dikkatli bir biçimde arada elinizi ıslatarak takın ve iyice şişe yapıştırın, mangal köz haline gelince şişleri mangala yerleştirin veya fırında fırın telleri üzerine dizin  200 derecede pişirin.
Şişleri sürekli çevirerek her tarafının eşit pişmesini sağlayın.
Tırnak pideyi şişlere bastırın ve  fazla yağını alın.
Pidenin üzerine şişleri çekin,  
Şalgam suyu, pişmiş soğan salatası, sumaklı salata, acılı ezme, ayran, haydari, bol yeşillik, mevsim salatası, lavaş,közlenmiş biber ve domates ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: