Malzemeler;
- 1 paket baklavalık yufka
- 300 gram kaşar ve beyaz peynir karışık olacak
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 yumurta
Baklava Yufkasından Börek Yapımı;
- Tepsiye yağlı kağıt serin.Yağ,süt ve yumurtayı bir kapta çırpın.
- 5'er adet olarak yufkaları dizin ve yağ süt karışımından sürün.
- İkinci kata da aynı şekilde yağ süt karışımından sürün.
- Üçüncü kata da aynı şekilde yağ süt karışımından sürün.
- Dördüncü kat yufkayı serin, üzerine yağ,süt karışımından sonra iç malzemesini koyun.
- Üst katları da aynı şekilde yapın.Kalan sosu üzerine dökün. Bıçakla dilim dilim kesin.
- 200 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder