8 Mart 2017 Çarşamba

ÇİLEK PASTA



MALZEMELER:
Keki için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilin

Kreması için:
2 paket kremşanti
Süt
Süsleme için:
1 paket kivili jöle
1 paket çilekli jöle
300 gram çilek 
1 adet muz
Bir kahve fincanı damla çikolata

YAPILIŞI:

1-Yumurtaları mikser yardımıyla çırpalım sonra şekeri ekleyelim karıştırmaya devam edelim. 
2- Un, yağ ve su eklendikten sonra  vanilya ve  kabartma tozunu ekleyerek,önce düşük sonra yüksek seviyede çırpalım. 
3- Kalp şeklinde yağlanmış kalıba hamuru dökelim. 
4- 180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 
5- Kremşantiyi süt ile çırpalım soğuması için buzdolabına koyalım. 
6- Pembe jöleyi arkasında yazan miktarda kaynamış su ile hazırlayalım, pastanın boyutunda kestiğimiz folyonun üzerine dökelim. 
7- Yeşil olanı hazırlayalım ve pastanın yarısı boyutundaki folyoya dökelim bir kaç saat donmaya bırakalım.
8- Pasta piştikten sonra biraz soğumaya bırakıp ortadan ip çekerek ikiye ayıralım. Arasına kremşanti sürüp çilekleri küp küp doğrayıp döşeyelim. Dilimlediğiniz muzları dizelim kekin diğer yarısını üzerine kapatalım. 
9- Kekin tümünü kremşanti ile kaplayalım.
10- Kırmızı jöleli folyoyu pastanın üzerine çevirelim. 
11- Sonra üstünü sap şeklinde keselim ve yeşil olanı oraya çevirelim. 
12- Fazlalıkları alıp damla çikolatalarla çekirdek şekli verelim,bir kaç saat buzdolabında bekletelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: