YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
8 Mart 2017 Çarşamba
ÇİLEK PASTA
MALZEMELER:
Keki için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için:
2 paket kremşanti
Süt
Süsleme için:
1 paket kivili jöle
1 paket çilekli jöle
300 gram çilek
1 adet muz
Bir kahve fincanı damla çikolata
YAPILIŞI:
1-Yumurtaları mikser yardımıyla çırpalım sonra şekeri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
2- Un, yağ ve su eklendikten sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek,önce düşük sonra yüksek seviyede çırpalım.
3- Kalp şeklinde yağlanmış kalıba hamuru dökelim.
4- 180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
5- Kremşantiyi süt ile çırpalım soğuması için buzdolabına koyalım.
6- Pembe jöleyi arkasında yazan miktarda kaynamış su ile hazırlayalım, pastanın boyutunda kestiğimiz folyonun üzerine dökelim.
7- Yeşil olanı hazırlayalım ve pastanın yarısı boyutundaki folyoya dökelim bir kaç saat donmaya bırakalım.
8- Pasta piştikten sonra biraz soğumaya bırakıp ortadan ip çekerek ikiye ayıralım. Arasına kremşanti sürüp çilekleri küp küp doğrayıp döşeyelim. Dilimlediğiniz muzları dizelim kekin diğer yarısını üzerine kapatalım.
9- Kekin tümünü kremşanti ile kaplayalım.
10- Kırmızı jöleli folyoyu pastanın üzerine çevirelim.
11- Sonra üstünü sap şeklinde keselim ve yeşil olanı oraya çevirelim.
12- Fazlalıkları alıp damla çikolatalarla çekirdek şekli verelim,bir kaç saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder