17 Mart 2017 Cuma

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU



MALZEMELER
  • 2 yada 2,5 kg kırmızı pancar 
  • 1 irice baş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 6-7 adet acı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu tuz


  • Kabuklarını soyun.Tencereye üzerine çıkana kadar, su doldurun ve  haşlayın.
  • Yumuşayınca soğuması için bekletin.
  • Kavanoza doldurun.
  • Haşladığınız suyuna sarımsakları rendeleyin.
  • 2 çay bardağı sirke ve tuz da azar azar tadarak  karıştırın.
  • Biberleri küçük küçük parçalara ayırın ve  suya ekleyin.
  • Kavanozdaki pancarların üzerine çıkana dek suyu doldurun.
  • Kapağını kapatıp serin bir yerde saklayın.
  • Bir hafta sonra yemeğe hazır hale gelecektir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: