MALZEMELER
- 2 yada 2,5 kg kırmızı pancar
- 1 irice baş sarımsak
- 2 çay bardağı sirke
- 6-7 adet acı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tepeleme dolu tuz
- Kabuklarını soyun.Tencereye üzerine çıkana kadar, su doldurun ve haşlayın.
- Yumuşayınca soğuması için bekletin.
- Kavanoza doldurun.
- Haşladığınız suyuna sarımsakları rendeleyin.
- 2 çay bardağı sirke ve tuz da azar azar tadarak karıştırın.
- Biberleri küçük küçük parçalara ayırın ve suya ekleyin.
- Kavanozdaki pancarların üzerine çıkana dek suyu doldurun.
- Kapağını kapatıp serin bir yerde saklayın.
- Bir hafta sonra yemeğe hazır hale gelecektir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder