4 Haziran 2017 Pazar

Peynirli Kruvasan



Malzemeler:
2  su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
5 su bardağı un
250 gram tereyağı
İçi için :
250 gram beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine: yumurta sarısı,susam

Yapılışı:
1- Sütü, mayayı, sıvı yağı, yumurtaları,toz şekeri,tuzu karıştırın.
2-Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.10 eşit parçaya ayırın. Beze yaparak çok büyütmeden merdane ile açın.
3- Eritilmiş tere yağını açtığınız hamurun her tarafına sürün.Kenarlarından katlayıp tekrar yağ sürün.Küçük dikdörtgen olasıya kadar katlayıp yağlayın
4- Bütün bezeleri aynı şekilde yapıp, bezeleri buzdolabında bekletip donmasını sağlayın.
5- Dolaptan çıkarıp merdane ile tekrar dikdörtgen şeklinde açın.Dikdörtgen şeklindeki hamuru çapraz şekilde üçgen olarak kesin. Uzun kısmına peynirli maydanoz karışımı harçtan koyun.Kenarlarından kapatarak rulo sigara böreği gibi sarın. 
6-İki ucundan tutup yağlanmış tepsiye  ay şeklinde aralıklı dizin.  
7-Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam serpin.180 derecede fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: