4 Kasım 2016 Cuma

Çikolatalı Irmik Tatlısı


 Malzemeler:



 
 
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 dilim beyaz çikolata
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Ganaj için;
  • 1 kutu krema 200 ml
  • 200 gram sütlü çikolata

 Hazırlanışı:


  1. Tencereye sütü irmiği hindistan cevizini ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
  2. Katılaştığında vanilyayı tereyağını ve parçalanmış çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
  3. Yağlanmış tart kalıbımıza irmik tatlımızı boşaltıp 2-3 saat soğumasını ve katılaşmasını sağlıyoruz.
  4. Ardından servis tabağımıza ters çeviriyoruz.
Ganaj için;
  1. Kremamızı kaynatmadan biraz ısıtıp parçalanmış çikolataları ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Soğuyup katılaşmasını bekliyoruz.
  3. Ardından irmik tatlımızın üzerine dökerek arzuya göre süslüyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: