Prenses Tacı Tatlısı
Malzemeler:
Vişne sosu için;
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1 paket vanilyalı puding
Beyaz Kat için;
- 2,5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- Yarım ya da 1 çay bardağı hindistan cevizi
Kakaolu Kat için;
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 parça bitter çikolata
Hazırlanışı:
- Vişne Sosu için; derin bir tencere içine 2 su bardağı vişne suyu dökün.
- Üzerine 1 paket vanilyalı puding ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Ben bu tatlı için tupperware ın kalıbını kullandım siz isterseniz silikon bir kek kalıbını da kullanabilirsiniz.
- Tupperware kalıbının içini ıslatıp, suyunu süzün.
- Pişen vişne sosunu kalıbın içine dökün oda ısısına geldiğinde buzdolabında kısa bir süre donmasını sağlayın.
- Sade İrmikli Kısmı İçin; derin bir tencere içine 2,5 su bardağı süt dökün.
- Üzerine 6 yemek kaşığı irmik ve 6 yemek kaşığı toz şeker ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Sade irmikli tatlı piştikten sonra içine 1 paket vanilya ve yarım çay bardağı hindistan ceviz ekleyip, karıştırın.
- Donmuş olan vişne sosunun üzerine dökün.
- Kakaolu İrmik Kısmı İçin; ayrı bir tencere içine 2 su bardağı süt dökün.
- Üzerine 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Pişmeye yakın içine 3 parça bitter çikolata ekleyip, karıştırın.
- Hazırladığınız kakaolu irmik tatlısını sade irmik tatlısının üzerine dökün.
- Hazırladığınız prenses tacı pastası oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakın.
- Daha sonra kalıbı ters çevirip, tatlıyı yavaşça çıkarın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder