8 Kasım 2016 Salı

Prenses Tacı Tatlısı



 Malzemeler:



 
 
Vişne sosu için;
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilyalı puding
Beyaz Kat için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • Yarım ya da 1 çay bardağı hindistan cevizi
Kakaolu Kat için;
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 parça bitter çikolata

 Hazırlanışı:


  1. Vişne Sosu için; derin bir tencere içine 2 su bardağı vişne suyu dökün.
  2. Üzerine 1 paket vanilyalı puding ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  3. Ben bu tatlı için tupperware ın kalıbını kullandım siz isterseniz silikon bir kek kalıbını da kullanabilirsiniz.
  4. Tupperware kalıbının içini ıslatıp, suyunu süzün.
  5. Pişen vişne sosunu kalıbın içine dökün oda ısısına geldiğinde buzdolabında kısa bir süre donmasını sağlayın.
  6. Sade İrmikli Kısmı İçin; derin bir tencere içine 2,5 su bardağı süt dökün.
  7. Üzerine 6 yemek kaşığı irmik ve 6 yemek kaşığı toz şeker ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  8. Sade irmikli tatlı piştikten sonra içine 1 paket vanilya ve yarım çay bardağı hindistan ceviz ekleyip, karıştırın.
  9. Donmuş olan vişne sosunun üzerine dökün.
  10. Kakaolu İrmik Kısmı İçin; ayrı bir tencere içine 2 su bardağı süt dökün.
  11. Üzerine 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  12. Pişmeye yakın içine 3 parça bitter çikolata ekleyip, karıştırın.
  13. Hazırladığınız kakaolu irmik tatlısını sade irmik tatlısının üzerine dökün.
  14. Hazırladığınız prenses tacı pastası oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakın.
  15. Daha sonra kalıbı ters çevirip, tatlıyı yavaşça çıkarın.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: