4 Kasım 2016 Cuma

Çikolatalı Kup



 Malzemeler:







  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un (tam buğday unu kullandım ben)
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gram)
  • 10-12 tane petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

 Hazırlanışı:


  1. Öncelikle bisküvi kısmını hazırlayalım, bisküvileri rondodan geçirelim.
  2. İki yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tavada kavuralım hazır beklesin.
  3. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alalım.
  4. Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynamaya başladığında bir paket vanilya ekleyip karıştıralım 2-3 dakika sonra çikolatayıda ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
  6. 1-2 dakika kadar daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  7. Cuplara önce hazırladığımız çikolatalı muhallebiden koyalım.
  8. Üzerine bir iki kaşık bisküvili harçtan koyalım.
  9. Bisküvili harcın içine soğuduktan sonra dilerseniz damla çikolata ekleyebilirsiniz.
  10. Bir kat bisküvi bir kat çikolatalı puding koyalım.
  11. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dolaba kaldıralım soğusun daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: