Çikolatalı Kup
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un (tam buğday unu kullandım ben)
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sütlü çikolata (80 gram)
- 10-12 tane petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Öncelikle bisküvi kısmını hazırlayalım, bisküvileri rondodan geçirelim.
- İki yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tavada kavuralım hazır beklesin.
- Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alalım.
- Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladığında bir paket vanilya ekleyip karıştıralım 2-3 dakika sonra çikolatayıda ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
- 1-2 dakika kadar daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Cuplara önce hazırladığımız çikolatalı muhallebiden koyalım.
- Üzerine bir iki kaşık bisküvili harçtan koyalım.
- Bisküvili harcın içine soğuduktan sonra dilerseniz damla çikolata ekleyebilirsiniz.
- Bir kat bisküvi bir kat çikolatalı puding koyalım.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dolaba kaldıralım soğusun daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder