3 Kasım 2016 Perşembe

Fincan Tatlısı





 Malzemeler:







  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 paket mascarpone
  • 3-4 dilim beyaz çikolata

 Hazırlanışı:


  1. Sütü yumurtayı şekeri unu nişastayı ve vanilyayı birlikte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra o sıcaklıkla mascarponeyi ve çikolatalarımızı ekleyip tekrar karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
  3. Fincanlarımıza doldurmadan önce mutlaka fincanları su ile çalkalıyoruz kolayca çıkarabilmek için
  4. Fincanları doldurduktan sonra 2-3 saat derin dondurucuda bekletiyoruz.
  5. Ardından dikkatlice ters çevirerek bolca hindistan cevizine buluyoruz.
  6. Arzuya göre süslüyoruz.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: