Fincan Tatlısı
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 1 paket mascarpone
- 3-4 dilim beyaz çikolata
Hazırlanışı:
- Sütü yumurtayı şekeri unu nişastayı ve vanilyayı birlikte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra o sıcaklıkla mascarponeyi ve çikolatalarımızı ekleyip tekrar karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
- Fincanlarımıza doldurmadan önce mutlaka fincanları su ile çalkalıyoruz kolayca çıkarabilmek için
- Fincanları doldurduktan sonra 2-3 saat derin dondurucuda bekletiyoruz.
- Ardından dikkatlice ters çevirerek bolca hindistan cevizine buluyoruz.
- Arzuya göre süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder