Çikolatalı Vişneli Irmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı 60-70 gram
- 3-4 dilim beyaz çikolata
Vişneli sos için;
- 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 2,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
- Tencereye sütü irmiği ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
- Katılaştığında vanilyayı tereyağını ve parçalanmış çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
- Yağlanmış tart kalıbımıza irmik tatlımızı boşaltıp 2-3 saat soğumasını ve katılaşmasını sağlıyoruz.
- Ardından servis tabağımıza ters çevirerek ılıyan vişneli sosumuzu üzerine döküyoruz.
- Vişneli sos için; Ben konserve kullandığım için 1 buçuk bardağa yakın vişnenin kendi suyunu ve üzerine 1 su bardağıda su ekledim.
- Vişneli suyumuza şekerimizi vanilyayı arzuya göre bir kaç damla kırmızı gıda boyası ve nişastayı ekleyip pişiriyoruz.
- Katılaştığında ise vişneleri ezmeden ekleyip yavaşça karıştırıp ılımaya bırakıyoruz.
- Arzuya göre süsleyip soğumasını bekledikten sonra afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder