3 Kasım 2016 Perşembe

Çikolatalı Vişneli Irmik Tatlısı Tarifi




 Malzemeler:







  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 60-70 gram
  • 3-4 dilim beyaz çikolata
Vişneli sos için;
  • 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı şeker

 Hazırlanışı:


  1. Tencereye sütü irmiği ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
  2. Katılaştığında vanilyayı tereyağını ve parçalanmış çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
  3. Yağlanmış tart kalıbımıza irmik tatlımızı boşaltıp 2-3 saat soğumasını ve katılaşmasını sağlıyoruz.
  4. Ardından servis tabağımıza ters çevirerek ılıyan vişneli sosumuzu üzerine döküyoruz.
  5. Vişneli sos için; Ben konserve kullandığım için 1 buçuk bardağa yakın vişnenin kendi suyunu ve üzerine 1 su bardağıda su ekledim.
  6. Vişneli suyumuza şekerimizi vanilyayı arzuya göre bir kaç damla kırmızı gıda boyası ve nişastayı ekleyip pişiriyoruz.
  7. Katılaştığında ise vişneleri ezmeden ekleyip yavaşça karıştırıp ılımaya bırakıyoruz.
  8. Arzuya göre süsleyip soğumasını bekledikten sonra afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: