26 Kasım 2016 Cumartesi

ERZURUM KESME AŞI ÇORBASI




KESME AŞI ÇORBASI
6 su bardağı un
yarım su bardağı ılık su
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tane et bulyon
yarım kase bulgur ve arpa şehriye
Sosu İçin:
yarım çay bardağı svıyağ
yarım yemek kaşığı salça
yarım çay kaşığı pul biber
yarım yemek kaşığı nane
Unu bir kaba alıp, tuz ekleyin. Ilık suyla yoğurun. Hamur ekmek hamuru kıvamında olacak ve ele yapışmayacak unu az gelirse kıvama gelene kadar un ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru açın ve erişte şeklinde kesin. Kaynayan suya et bulyon ve kestiğiniz erişteleri atın.  Bulgur ve arpa şehriyeyi ekleyip, pişmeye bırakın. Çorba kaynarken küçük bir tavaya sıvı yağ, salça, pul biber ve naneyi kızartıp kaynayan çorbaya ekleyin. Bulgur veya şehriye yumuşadıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: